Osada

Místní šetření

Jak jsme avizovali místní šetření v Pekle jehož iniciátorem je Stavební úřad proběhlo. Není ani příliš divu neboť stavba je od začátku realizována stylem “napřed to postavíme a pak nám to stavební úřad již nějak schválí”. Mezi zasvěcenci se tomuto postupu říká “Salámová metoda” a je hojně využívaná pro případy kdy je dpředu jasné, že něco takového jako cele není možné schválit.
Situace na místě tuto skutečnost více než potvrzovala. Stavby je využívána celá byť nekteré části jsou nezkolaudovány, nekteré jsou v rozporu se stavební dokumentací a některé dokonce ani v poslední dokumentaci nejsou a přesto - světe div se - existují a jsou komerčně využívány.
Smutné je, že stavební úřad na tento stav zatím nijak nereaguje a dodržování zákonů a předpisů pokud je nám známo nijak nevynucuje

Přikládáme tedy seznam při místním šetření nalezených divů a zázraků:

Viditelně zaskočení úředníci Městského úřadu, obou zainteresovaných oddělení, teddy jak stavebního tak i odboru životního prostředí přes naše otázky tuto situaci nijak nekomentovali.
Protože oficielní vyjádření úřadů není k dispozici dovolíme si situaci komentovat sami. Z prohlídky tedy máme následující dojem:

Patrně z důvodu, že místní šetření probíhalo v “pohádkovém prostředí” Pekla, úředníci preventivně nevěří vlastním očím ani fotografiím, a dle velmi omezených informací vilme že vedoucí odboru Životního prostředí paní Šulcová shání nezávislého hydrogeologa který potvrdí, že studna/vrt je opravdu studna/vrt

Malá fotogalerie